ממקור ישראל

חזרה לדף הראשי של מס"ע

 

מסד הנתונים

 

מקור ישראל – האתר הישן

כניסה למסד הנתונים

 

תוכן העניינים

מקורות הסיפורים

חיפוש בבסיס הנתונים

 

חיפוש לפי מלות מפתח

חיפוש לפי שם הסיפור


לסיפור הבא

לסיפור הקודם

סיפור מספר 873


שם הסיפור

שבחי אלכסנדר

טקסט

והמלך אלכסנדר הלך לו ויעבור בדרך אסיה הקטנה; ועל כל המדינות אשר הלך, וישיבו לו מנחה. ויצא במחוז מרדאן אל המדינה הנקראת גורדאן, ולא פתחו לו. ויצר עליה וילכדה ויהרוס חומותיה. ויסע משם אל היכל השמש הקרוב לעיר הזאת ויזבח לאליל ההוא זבחים ויסך נסכים. ובני המלכים הכהנים אשר בהיכל ההוא עמדו לפניו כל עת הקרב הקרבן במחתות כסף ויקטירו לפניו קטורת. וזה היה הרגלם וגודל כבודם למלכים.

ויסע משם ובא עד נחל אַשְׁכוֹמוֹדוּר ולעיר תרבּרִיאוֹש. ויצאו אנשיה לקראתו ויביאו לו מנחה. ויכבדם מאד ויהללם ויאמר: "אמנם כי אתם עם ונכבדי ארץ. וכמה שבחים זכר שסיפר עליהם הומירוס הפייט בפיוטיו."

ויען אַרכלימיטוֹס, אחד מגדולי חכמי העיר ופילוסופיה: "אדוננו המלך, לו היה הומירוס חי, לא היה פנוי לשום שבח אדם ולא לשום שבח מדינה; אך בך היתה שירתו כל ימיו ולא יספיק."

מקורות

(ו. קלה). תולדות אלכסנדר, 14 ב"י ג, 130-129, 306.

מלות מפתח

אלכסנדר, הומירוס

לסיפור הבא

לסיפור הקודם