לדף השער

לרשימת הסיפורים הכללית

למיון על פי טיפוס סיפורי

חיפוש לפי מלות מפתח

למיון על פי עדה

ארכיון אסע"י

לסיפור הבא

לסיפור הקודם

10576 סיפור מספר


זכויות היצירה של הסיפורים מצויות בידי ארכיון הסיפור העממי בישראל ע"ש דב נוי (אסע"י) באוניברסיטת חיפה. בכל הסיפורים המובאים להלן מצוינים בהתאם להנחיות הארכיון הפרטים הבאים: המספר הסידורי של הסיפור בארכיון, שם רושם/ת הסיפור, שם מספר/ת הסיפור, עדת המוצא


הגנב שנפל

שם הסיפור

הסיפור המלא

גנב רוצה להיכנס לדירה של עשיר דרך החלון בקומה השניה. כאשר נוגע בחלון החלון אינו מחזיק מעמד. הגנב נופל ארצה ושובר את הגב. הוא תובע מהעשיר פיצויים. המלך, כשופט, מצדיק אותו. העשיר תולה את האשמה בבנאי, שלא חיבר כראוי את החלון לקיר. הבנאי מצביע על הנגר היהודי כאשם. המלך מצווה לנקר לנגר עין אחת כעונש על רשלנותו. הנגר טוען שהוא זקוק לשתי עיניו במקצועו. הוא מצביע על צייד ערבי, שונא יהודים, כמי שזקוק לעין אחת בלבד. עוקרים את עינו של הערבי.

תמצית

AT 1534A

AT

JOKES AND ANECDOTES, AT 1534A The Innocent Man Chosen to Fit the Stake (Noose) , AT 1534A* Barber Substituted for Smith at Execution (+)

AT – פירוט

קורדיסטן עירק

עדה

נובלה

סוגה

שומר, ישראל

מספר

לוין, ציפורה

רושם

לסיפור הבא

לסיפור הקודם