ממקור ישראל

חזרה לדף הראשי של מס"ע

שם הסיפור

הבית השלישי

טקסט

קטע ראשון

בימי וַאלְיֶטֳינוֹשׁ מלך קוֹנשׂטנטינוֹ היה רעש בכל העולם, שיצא משפת הים, ונשקעו ארצות, נפלו הרים והרגו לעמים. ובקונשׂטנטינו היה גם כן רעש וברקים, שנפלו אבנים והרגו אנשים הרבה. ובית המקדש של ישראל שהיה אז בירושלים, שבנו אותו היהודים בהוצאה רבה קודם לזה ארבע שנים בימי גוֹליאנוֹ אפּוֹשׂטאטוֹ, נשקע בזה הרעש והרג הרבה יהודים. ואחר זה ביום מחרתו יצא אש ונשרף הכל, ואפילו כלי הברזל. ובעבור זאת הבהלה אמרו, שהיו שם שלוש מאות יהודים וחזרו נוצרים.

וַלֱיְטָינו הקיסר היה מנגד לנוצרים, והוא החזיר היהודים לירושלים וציוה שיחזרו לבנות בית המקדש. ונתן להם רשות וגם עזר להוצאתו, ואמר, שאין זבח ודבר חוץ מירושלים, ואז נתעלו היהודים לעשות בניין מפואר יותר מזה שהיה בראשונה.

קטע שני

בשנת ארבעת אלפים מאה ועשרים וחמש ליצירה מת קוסטאנטינוס בן קוסטאנטינוס הגדול, ואורקליש מלך לבדו, והיה אוהב ישראל וביטל כל הגזירות אשר גזר אביו על היהודים, ובאיגרתו אשר כתב לנשיא קראו בלשון 'אחי' ויצו לבנות בית המקדש.

ויבנוהו, ותפול רוח סערה והפילתו. וביום השני ירדה אש מן השמים ותאכל את הנשאר, והמתכות אשר היו בו ניתכו, והיהודים אשר היו בתוכו נשרפו.

מקורות

(א, רלט-רמ). א: ס' יוחסין ו, 246. ב: שארית ישראל ו, 24. – ב"י ה, 256. צפונות, רכד-רכה.